După primele evenimente de Constelații Familiale, au rămas cu câteva idei de bază, și anume că există o conștiință a familiei care operează peste conștiința individuală după legi bine stabilite și care ne influențează direct, indiferent de voința noastră. La fel ca și legea gravitației, care pur și simplu este acolo și acționează, indiferent dacă suntem conștienți de acest lucru.
Ajungem acum la subiectul celui de-al patrulea eveniment din seria celor șase, și anume cel care are legătură cu părinții și copiii. Cu toții am fost copii iar unii dintre noi au ales să devină părinți la rândul lor. Din perspectivă sistemică copiii sunt priviți ca simptomul familiei; ei sunt conectați profund la conștiința familială și prin comportament se mișcă să includă ce a fost exclus, să exprime un conflict de ordine sau să semnaleze un dezechilibru între a da și a primi. Ce este vizibil la nivel conștient este exact comportamentul menționat mai sus, deseori neînțeles de către adulți care caută să îl “corecteze” fără să înțeleagă cauzele mai profunde ale lui. Iar faptul că această cauză mai profundă rămâne netratată poate conduce la faptul că acel copil rămâne prizonierul acelei încurcături sistemice.
Așa că în cadrul acestui eveniment, vom dezbate împreună influența celor trei legi ale sistemului familial și adaugăm informații care să clarifice procesele subconștiente care ni se întâmplă nouă tuturor. În acest fel contribuim și la întrebarea fundamentală care își are ecou în toate atelierele seriei: “de ce am face o constelație familială?”, dar de această dată din perspectiva părinților și copiilor.
Evenimentul din 14 decembrie este despre influența legilor conștiinței familiale asupra relațiilor dintre părinti și copii. Despre modul în care încurcăturile sistemice influențează relația părinte – copil.
Atelierul intenționează să ofere informațiile necesare celor care își pun întrebarea “de ce să fac o constelație de familie?” – din perspectiva relației părinte – copil. Mai oferă și o experiență practică despre cum arată și cum se simte o constelație familială.
Atelierul durează 3 ore, se desfășoară la Faber, în sala Hamilton Ideation Room (la etaj).
Contribuția este de 70 ron.
Număr maxim de participanți: 15
Pentru înscrieri, completați formularul de mai jos:
https://forms.gle/GvwaaC9Xuz1qSJsw7