Share
by
31 AUG — 5 SEP

ORICE MOARTE E O POARTĂ

31 AUG — 5 SEP
Data începerii evenimentului

31 August, 2024
19:00

Data închiderii evenimentului

5 Septembrie, 2024
20:30

Event details

FABER, Timisoara

?️După ediția din primăvară de la Brașov, ORICE MOARTE E O POARTĂ călătorește toamna aceasta la Timișoara unde artista și antropoloaga Rucsandra Pop invită comunitatea locală să ia parte la o serie de 8 performance-uri, cu un număr limitat de participanți.
?Pornind de la propria experiență a pierderii unor oameni dragi în timpul pandemiei, ????????? ??? vă așteaptă la un ritual colectiv de procesare a doliului și de acceptare a morții. Instalația performativă este construită în jurul ideii că ORICE MOARTE E O POARTĂ și este o invitație de a căuta în moarte sensul vieții. Spre deosebire de ritualurile tradiționale, cel propus în cadrul instalației performative este deschis, fără reguli fixe și fără judecăți, fiind mediat de artă, iar fiecare participant și-l poate personaliza. Construită în straturi, instalația apelează la fotografie, colaje, text, sunet, la textile și la gusturi, dar și la practici care activează simțurile și emoțiile.
✅Performance-urile vor avea loc între 31 august și 5 septembrie la FABER Timișoara (Hala I FABER-AZUR) și sunt deschise tuturor, participarea fiind gratuită. Participanții sunt invitați să aducă câte un obiect care le amintește de cineva drag care nu mai e printre noi, obiectele putând să devină parte din instalație. În fiecare seară vor fi prezenți psihoterapeuți care să poată conține emoțiile celor care trec prin această experiență, dacă va fi cazul.
?Ultimii ani – marcați de pandemie – au lăsat foarte multe familii îndoliate. Întâlnirea cu moartea bulversează ordinea interioară a oricărui om, dar și ordinea unei comunități. Ritualurile au rolul de a ajuta oamenii să-și regăsească echilibrul pierdut în urma unei morți. Pandemia ne-a obligat să rescriem aceste ritualuri, să le sărăcim. Restricțiile de călătorie i-au împiedicat pe cei care erau departe să participe la înmormântarea unei rude sau a unui prieten, priveghiurile și parastasele s-au mutat în social media – oamenii și-au plâns morții cum și unde au putut.
?De asemenea, va exista o ?????-??????, în paginile căreia se regăsesc textele din cadrul performance-urilor semnate de artista Rucsandra Pop, curatoarea Iuliana Dumitru și poeții Alina Purcaru, Cristina A. Bejan, Elena Vlădăreanu, Ștefania Mihalache, Andrei Dósa, George Ștefan și Răzvan Țupa. Vă îndemnăm să păstrați această carte sau să o dăruiți oricui a suferit o pierdere și are nevoie de un sprijin.

—————————————————————————
// Intrarea este liberă // Pentru rezervări accesați linkul aferent fiecărei reprezentații //
?Sâmbătă, 31 august// ora 17:00
Rezervări ↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
?Sâmbătă, 31 august // ora 19:00
Rezervări ↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…
?Duminică, 1 septembrie // ora 17:00
Rezervări ↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
?Duminică, 1 septembrie // ora 19:00
Rezervări ↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
?Luni, 2 septembrie // ora 19:00
Rezervări ↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
?Marți, 3 septembrie // ora 19:00
Rezervări↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
?Miercuri, 4 septembrie // ora 19:00
Rezervări ↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
?Joi, 5 septembrie // ora 19:00
Rezervări↩️
https://www.eventbrite.com/…/orice-moarte-e-o-poarta…?
—————————————————————————
// ?????? //
✒️Rucsandra Pop – inițiatoare a proiectului și performer; Iuliana Dumitru – curatoare; Irina Botea Bucan și Jon Dean – video; Ioana Flora – consultantă regie; Gabriela Alexe – realizatoare ambient sonor; Raluca Moșescu-Bumbac, Laura-Maria Ilie, Diana Petruț – comunicare; Iulian Eremia – montaj instalație; Alec Pop – art director
?Psihoterapeuți: Ancuța Maria Gurza – doctor în psihologie și psiholog clinician; Ciprian Angheluță – psiholog și psihoterapeut
Parteneri: FABER Timișoara, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Litere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Fundația Hera, Zeppelin, ISCOADA, ARTHUBx.
ORICE MOARTE E O POARTĂ este o producție Fragile Society (www.fragile-society.org).
??????? ???????? ??-??????̦?? ?? ???????????̧?? ???????? ???????? ???̧?????. ????????? ?? ??????????̆ ?̂? ??? ??????? ?????̧?? ???????????̦??? ???????? ???????? ???̦?????. ???? ?? ???? ????????????̆ ?? ????̦?????? ??????????? ??? ?? ????? ?̂? ???? ??????????? ??????????? ??? ?? ????????. ??????? ???? ?̂? ?̂???????? ????????????????? ?????????????? ??????̦?̆???.

Susținători Faber

FOR Reservations RO

Preţul de listă al folosirii acestui spaţiu este de 10 EUR/oră.

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul FABER

Căutare

Caută în site printre articole și evenimente