Share

by Diana Caducenco

Conferință internațională Common Heritage

15 SEP

Conferință internațională Common Heritage

Data începerii evenimentului

15 Septembrie, 2023
18:00

Data închiderii evenimentului

15 Septembrie, 2023
20:00

Locația evenimentului

Sala multifuncțională

Share

by Diana Caducenco

În cadrul proiectului Common Heritage - The Tale of Four Cities, vă invităm la conferința internațională Common Heritage, în data de 15 septembrie, de la ora 18:00, la FABER.

Conferința are rolul de a prezenta studiul comparativ al manifestării stilului Secession în orașele Timișoara, Subotica, Szeged și Odesa. Veți descoperi modul în care acest stil arhitectural a fost influențat de contextul socio-cultural specific al fiecărui oraș, cu accent pe elementele peisajului construit, detalii ornamentale și interacțiunea cu mediul urban. Vom analiza împreună modul în care a fost adaptat și integrat în fiecare context, luând în considerare influențe etnografice, aspecte funcționale și interacțiunea cu statutul social și puterea financiară.
Speakeri din cele patru orașe (Timișoara, Subotica, Szeged și Odesa) își vor prezenta cercetările realizate de-a lungul proiectului, urmate de un panel talk susținut de speakeri internaționali și de o sesiune de Q&A.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆:
𝗣𝗮𝗻𝗲𝗹 𝟭:
18:00 - 18:10: Secession în Szeged - Csizmadia Edit
18:10 - 18:20: Secession în Subotica - Klara Evetovic
18:20 - 18:30: Secession în Odesa - Alyona Kaletynska
18:30 - 18:40: Secession în Timișoara - Heritage of Timișoara
18:40 - 19:00: Sesiune de Q&A moderată de curatoarea Anca Majaru alături de cei patru cercetători
19:00 - 19:20: Pauz

𝗣𝗮𝗻𝗲𝗹 𝟮:
19:20 - 19:30: Stars & Flowers. Stained-glass windows of the synagogues in Timișoara, Subotica and Szeged - Deákné Oszkó Ágnes
19:30 - 19:40: Keynote speaker #2
19:40 - 20:00 Sesiune de Q&A moderată de curatoarea Anca Majaru alături de cei doi keynote speakeri

Conferința va fi susținută în limba engleză și limbile native ale speakerilor, cu traducere în engleză și română.

Organizat de Asociația Prin Banat, proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Parteneri: TourInform Szeged (HUN), VisitSubotica (SRB), MZZSK Subotica (SRB), Asociația Faina (UKR), Institutul Național al Patrimoniului (RO), Ordinul Arhitecților din România (RO), Direcția Județeană pentru cultură Timiș (RO)

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram