Share

by Diana Caducenco

Creative Mornings Timisoara - Flavius Neamciuc on PERSPECTIVE

29 mart.

Creative Mornings Timisoara - Flavius Neamciuc on PERSPECTIVE

Data începerii evenimentului

29 Martie, 2024
07:30

Data închiderii evenimentului

29 Martie, 2024
10:30

Locația evenimentului

Sala multifuncțională

Share

by Diana Caducenco

Orice act creativ este o încercare de a împărtăși o perspectivă unică asupra unei părți din lume. Ceea ce vezi – și cum îl vezi – îți modelează convingerile. Deci, care este punctul tău de vedere? Și cum îl pui în munca ta? Care a fost ultima piesă muzicală, scris, ilustrație sau film care a deschis o nouă fereastră asupra lumii pentru tine?

Una dintre inovațiile cele mai de impact artistic a fost perspectiva liniară; creditat pe scară largă lui Fillipo Brunelleschi la începutul secolului al XIV-lea. Această descoperire a permis artiștilor să creeze iluzia spațiului tridimensional pe o pânză plată, deschizând calea pentru arta și arhitectura ornamentală a Renașterii. Astăzi, pare că ne aflăm la o altă prăpastie cu imagini și videoclipuri generate de AI. Nu știm cum această tehnologie artistică care emerge rapid ne va modela perspectivele. Mașina este deja capabilă să evoce emoții reale. Dar numai noi putem înțelege acele sentimente.

Pentru că a vedea punctul de vedere al altcuiva este unic uman. Luarea în considerare a unei alte perspective stimulează empatia. Și toți avem nevoie disperată de mai multă empatie.

Foarte pasionat de vizual, Flavius Neamciuc, vorbitorul nostru din martie, vede fotografia nu doar ca pe o formă de artă, ci ca pe o metodă puternică de comunicare.

Își va împărtăși PERSPECTIVA asupra lucrurilor, vineri, 29 martie, începând cu ora 7:30, la AMBASADA și FABER.
Alătură-te nouă! Vă promitem cafea bună și gustări grozave pentru a vă începe ziua cu o nouă ✨ PERSPECTIVĂ.
Biletele gratuite și neprețuite sunt disponibile acum!

Tema lunii martie a fost aleasă de sediul din Fargo și ilustrată de Fred Gaye Wremeo.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram