Share

by Diana Caducenco

Mame cu brațele goale - expoziție de fotografie și evenimente conexe

10 — 13 OCT

Mame cu brațele goale - expoziție de fotografie și evenimente conexe

Data începerii evenimentului

10 Octombrie, 2022
19:00

Data închiderii evenimentului

13 Octombrie, 2022
21:00

Locația evenimentului

Share

by Diana Caducenco

În cadrul proiectul “Mame cu brațele goale”, în perioada 10-13 octombrie 2022, are loc la la Faber (Splaiul Peneș Curcanul 4-5, Timișoara) o serie de evenimente care aduc în prim plan partea mai puțin vizibilă din călătoria maternității.

Luni, 10 octombrie, ora 19.00 - vernisajul expoziției de fotografie “Mame cu brațele goale” a artistei vizuale Camelia Popescu. Expoziția include 20 de fotografii ce prezintă femei îmbrăcate în negru, cărora nu li se atribuie o identitate. Femeile țin în brațe, în dreptul pântecului, diverse flori, ca simbol al efemerității, al pierderii, al veșniciei. Fiecare din cele 20 de fotografii este însoțită de texte ce corespund unei săptămâni de sarcină în care mamele respective au pierdut sarcina. Spațiul expozițional devine scenă pentru lectura intepretativă a poveștilor de viață ale unor mame cu brațe goale. Cu participarea actriței Ana-Maria Ursu.

Marți, 11 oct, orele 18.00-20.00 – “Dans cu brațele goale” - atelier de mișcare condus de artista Livia Mateiaș. Pornind de la fotografiile și poveștile din expoziție, artista vă invită la o conexiune profundă cu corpurile și inima voastră, cu energia creatoare și cu pântecul într-un dans de înțelegere, recunoaștere și eliberare.

Miercuri, 12 oct, orele 18.00-21.00 – “Atelier de ascultare profundă și comunicare nonviolentă” facilitat de Iunia Pașca și Daniela Doru. De cele mai multe ori, relațiile noastre suferă pentru că nu am învățat cum să comunicăm unii cu ceilalți într-un fel în care să ne simțim cu adevărat auziți și văzuți și să ne putem oferi unii altora un spațiu de siguranță în relaționare.

Evenimentele sunt cu participare gratuită, se adresează adulților și sunt deschise tuturor celor care empatizează cu subiectul.

Proiectul „Mame cu brațele goale” vorbește în spațiul public despre pierderea de sarcină, pornind de la nevoia acută ca acest subiect să depășească statutul de tabu, iar doliul asociat pierderii de sarcină să fie respectat și însoțit de comunitate. Acest proiect a început în septembrie 2021 ca un proiect artistic, educațional și social. În acest timp a adunat peste 100 de povești primite de la mame din toată țara și nu numai, a creat grupuri de suport pentru mame și dezbateri cu cadrele medicale pe tema comunicării și susținerii emoționale legate de acest eveniment dureros.

Proiectul este realizat sub umbrela Asociației Sinaptica Mehedinți și este sponsorizat de: Fabrica de Anvelope Continental Timșoara, Unifiedpost Group, Bintek Remarketing și [E-spres-oh].

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram