Share

by Diana Caducenco

Proiecție-umanitară: "Donbass", de Serghei Loznița

4 mart.

Proiecție-umanitară: "Donbass", de Serghei Loznița

Data începerii evenimentului

4 Martie, 2022
19:00

Data închiderii evenimentului

4 Martie, 2022
21:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco
În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Marele Ecran împreună cu Digital Cube organizează proiecția filmului "Donbass", găzduită de Faber, vineri, 4 martie, ora 19.
Intrarea la film se va face pe bază de donații (20 de lei, suma minimă recomandată). Donațiile strânse la proiecție vor fi virate integral în contul Crucea Roșie Română, destinat refugiaților de război ucraineni. Accesul se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, în limita locurilor disponibile.
Regizat de cunoscutul cineast ucrainean Serghei Loznița, "Donbass" (2018) a fost distins la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună regie în cadrul secțiunii "Un Certain Regard". ,,Un film de război care ilustrează absurdul într-o manieră comică, halucinantă pe alocuri’’ (Figaro Scope). Donbass este un portret în 13 capitole al celei mai tulburate zone din Europa zilelor noastre, oferind o viziune imersivă asupra conflictelor din teritoriu. Din distribuție face parte și actorul român Valeriu Andriuță, iar imaginea este semnată de Oleg Mutu.
Filmul este distribuit în România de Digital Cube. Eveniment realizat în parteneriat cu Faber și Ceau, Cinema!

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram