Share

by Diana Caducenco

SHiLA 2022 COEXISTING WITH(IN) NATURE / VERNISAJ

3 — 23 NOI

SHiLA 2022 COEXISTING WITH(IN) NATURE / VERNISAJ

Data începerii evenimentului

3 Noiembrie, 2022
16:00

Data închiderii evenimentului

23 Noiembrie, 2022
20:00

Locația evenimentului

Share

by Diana Caducenco

Fundația Archaeus prezintă expoziția SHiLA, COEXISTING WITH(IN) NATURE, curatoriată de Cristian Frias, expoziție ce conține cele 6 proiecte colaborative de land art, rezultate în urma rezidenței internaționale de la Dealul Cerului. SHiLA 2022, COEXISTING WITH(IN) NATURE, s-a bucurat de participarea echipelor naționale și internaționale de studenți și cadre universitare de la Facultatea de Muzică - UVT din Timișoara (RO); Facultatea de Arhitectură și Urbanism - UPT din Timișoara (RO); Facultatea de Arhitectură și Urbanism - UT din Cluj Napoca (RO); Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București (RO); Institute of Fine Arts and Art Theory din Eger (HU) și Academia de Arte din Novi Sad (RS).

SHiLA este un program internațional de land art și rezidențe multidisciplinare, în care echipe de artiști, arhitecți și muzicieni, împreună cu studenți și tineri profesioniști, sunt invitați să efectueze o serie de intervenții în Rezervația Cheile Nerei Beușnița, folosind doar materiale găsite in situ, pe o temă stabilită. Programul își propune să exploreze relația dintre arhitectură, artă și muzică, să stimuleze dezbaterea asupra rolului artelor vizuale în natură și să propună noi mijloace de a depăși barierele interdisciplinare.

Ediția din acest an, SHiLA 2022, sub titlul COEXISTING WITH(IN) NATURE, a gravitat în jurul temei creativității colaborative, propunându-și să exploreze arta în NATURĂ, văzută ca un țesut conjunctiv și regenerativ pentru COEXISTENȚĂ și colaborare, pornind de la dimensiunile individuale, interpersonale, comunitare și teritoriale și continuând cu o experiență poetică colectivă, a peisajului.

Astfel, vă invităm JOI, 3 Noiembrie, la Spațiul FABER, ora 19:00 să descoperiți cele 6 proiecte de land art, rezultate în urma rezidenței de la Dealul Cerului. Expoziția este deschisă până pe 23 Noiembrie. Mai multe detalii despre program și eveniment, în curând.

Programul expoziției:
Marți, miercuri, joi - 17:00-20:00,
Sâmbătă, duminică - 11:00 - 15:00
Pentru tururi ghidate, vă rugăm să ne informați în avans.

Artiști: Kopacz Kund / Sonja Radaković / Miki Velciov / Aleksandar Danguzov / Krisztina Fülei / Erika Katona / Gustav Jovanović / Laura Schilemmer / Helena Soldat
Arhitecți: Marius Miclăuș / Adelina Afetelor / Andra Hrenciuc / Bianca Ichim Ioana / Andreea Nistor / Gabriela Udrea / Elena Vremi
Muzicieni: Ionuț Dorobanțu/ Mihai Indrei / Cătălin Stoian / Alin Stoianovici
Foto / Video: Marius Vasile, Teodor Ioan - Tomescu
Invitat special - Dr. Gabriel KELEMEN
Organizator: Fundația Archaeus;
Finanțatori: Centrul de Proiecte Timișoara, Uniunea Arhitectilor din România prin Timbrul de Arhitectură;
Sponsori: Archaeus, EEtim, Balsamina;
Parteneri Strategici: Fundația ArtEncounters, Fundația Triade, OAR / Filiala Timiş, Beta - bienala timişoreană de arhitectură, Faber.community, Asociația PRO-ATHOS, Avantpost, Școala de la Piscu, Facultatea de Arte și Design - UVT(RO); Institute of Fine Arts and Art Theory din Eger (HU); Universitatea de Arte din Novi Sad (RS); Kulturni Centar LAB din Novi Sad (RS)
Parteneri media: Revista Zeppelin, Revista Arhitectura, The Institute.
Design grafic: Claudia Feti
Fotografie: Marius Vasile

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram