Share

by Diana Caducenco

Triplex Confinium Think Brick exhibition + Multiplier event

11 IUL

Triplex Confinium Think Brick exhibition + Multiplier event

Data începerii evenimentului

11 Iulie, 2022
16:00

Data închiderii evenimentului

11 Iulie, 2022
20:00

Locația evenimentului

Share

by Diana Caducenco

Think Brick! este o competiție care se adresează studenților și tinerilor profesioniști dornici să reimagineze fosta zonă industrială a Jimboliei, prin mijloace, strategii și abordări tactice de toate scările care pot pune în valoare comunităților locale și regionale bogata moștenire culturală, naturală și construită dezvoltată în jurul producției de cărămidă și a tehnicilor de zidărie.

Triplex Confinium este un parteneriat strategic ERASMUS+ între școlile de arhitectură din Euroregiunea DKMT și din jurul acesteia. În total, cuprinde cinci școli de arhitectură de dimensiuni diferite, o facultate de geografie și un departament de sociologie.

De la început, misiunea Triplex Confinium a fost să abordeze lacunele și nepotrivirile dintre programele educaționale din țările partenere din domeniul arhitecturii, în timp ce, în același timp, analizează discontinuitățile spațiale de la granițele Ungariei, Serbiei și României. Dar aceste discontinuități, lacune și nepotriviri includ nu numai probleme teritoriale reale observabile. Ele pot fi la fel de ușor de urmărit pe liniile sistemelor naționale de acreditare din învățământul superior, metodologii de predare și interese tematice. Desigur, partenerii au convenit să caute un teren comun. Acest lucru ar putea fi cartografiat fizic, pe teritoriul care se întinde între școlile noastre (hinterlandul nostru comun), precum și academic, prin experiențe de învățare care să conducă la un nou curriculum comun. Un program hibrid care combină diferite module educaționale cu o competiție, prezentând nu numai școlile în sine, ci și numeroasele misiuni cu care se vor confrunta viitorii arhitecți atunci când se vor ocupa de acest hinterland.

Programul este imaginat ca un curriculum internațional flexibil, cu trei componente principale:

  • Concursul deschis
  • Școlile de vară
  • Dezbaterile

Pe 11 iulie, vom găzdui prezentarea programului Triplex Confinium, cu accent pe impactul și posibilitățile sale viitoare, urmată de o conferință și o lansare de carte. Ne vedem în curând!

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram