Share

by Diana Caducenco

Art Encounters Biennial 2023: Opening Weekend, 19 – 21 May

19 — 21 MAI

Art Encounters Biennial 2023: Opening Weekend, 19 – 21 May

Data începerii evenimentului

19 Mai, 2023
16:00

Data închiderii evenimentului

21 Mai, 2023
22:00

Locația evenimentului

Share

by Diana Caducenco
Cea de-a cincea ediție a Bienalei Art Encounters - My Rhino Is Not a Myth. art science fictions - care va avea loc între 19 mai și 16 iulie 2023 este dedicată intersecției dintre artă, știință și ficțiuni.
Adrian Notz, curatorul Bienalei, face conexiuni între realitățile hiper-digitale, avangarda modernistă și lumea artei contemporane.
🙋🏻‍♀️ Lui Adrian Notz i se alătură o echipă tânără de curatoare și scriitoare – Cristina Bută, Monica Dănilă, Edith Lázár, Ann Mbuti, Cristina Stoenescu și Georgia Țidorescu – în calitate de membri ai colectivului curatorial. Între explorări științifice și speculații imaginative, artiștii invitați se adâncesc în povești necunoscute, istorii alternative de anticipare. Situată între cercetare științifică și speculație imaginativă, Bienala abordează povești ale necunoscutului și dorința de schimbare, adaptare sau subminare.
Cea de-a cincea ediție a Bienalei Art Encounters are loc într-un an special pentru Timișoara care este în 2023 ☀️ Capitală Europeană a Culturii. Încastrată în contextul actual al orașului și explorând ambiția Timișoarei de a deveni un hub al transferurilor tehnologice și inovatoare, Bienala Art Encounters vă invită în perioada 19 - 21 mai la un weekend de deschidere extrem de intens, presărat cu invitați speciali, discuții incitante, spectacole atractive, proiecții și evenimente artistice în spațiul public.
🎟️. Veți avea ocazia să participați la un program extrem de intens și atractiv, care va conține tururi ghidate cu artiștii invitați și curatorul bienalei, o conferință cu Auronda Scalera și Alfredo Cramerotti, performance-uri de Arantxa Etcheverria și Anca Munteanu Rimnic, "Cyclops", concert susținut de Carlos Amorales, Enrique Arriaga și Philippe Eustachon, feat. Janiv Oron, tururi cu un tramvai populat de cunoscuta lucrare a artistului Carlos Amorales, Black Cloud, un picnic & discuții informale cu artiștii, întâlniri cu spațiile de tip artist run din Timișoara (Avantpost, Balamuc, Baraka, Lapsus, Nava C2, Simultan).
În cadrul bienalei, FABER va găzdui, în noua hală reabilitată în parteneriat cu AZUR, două expoziții. În plus, în data de 20 mai, de la ora 13.30, artista Arantxa Etcheverria va susține performance-ul BABEL.
Lista de artiști poate fi consultată aici:
👉🏻https://2023.artencounters.ro/ro/artisti/
Mai multe detalii despre conceptul curatorial:
👉🏻https://2023.artencounters.ro/ro/concept/
**Bienala Art Encounters 2023 este însoțită de o platformă complementară dedicată spațiilor tip "artist run" din oraș precum Avantpost, Balamuc / Loc de joacă ș-altele, Baraka, Lapsus, Nava C2, Simultan - o formă de recunoaștere și de celebrare a contribuției acestora la ecosistemul artistic local, precum și de opere de artă și instalații în spațiul public al orașului Timișoara.
***Weekend-ul marii deschideri a Bienalei Art Encounters este și o ocazie unică de a profita din plin de contextul efervescent al ☀️Capitalei Europene a Culturii 2023. Promitem întâlniri memorabile, discuții pasionante și producții artistice spectaculoase.
💌 Bienala Art Encounters este organizată de către Fundația Art Encounters, fiind finanțată de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și cofinanțată de Ministerul Culturii și Administrația Fondului Cultural Național, având ca partener principal Raiffeisen Bank și ca sponsori ISHO, TAZZ, MEWI și Dacoart.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram