Share

by Diana Caducenco

Atelier de meditații ghidate

30 MAI

Atelier de meditații ghidate

Data începerii evenimentului

30 Mai, 2024
19:30

Data închiderii evenimentului

30 Mai, 2024
21:30

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco

Teatrul Senzorial și FABER te invită la o experiență specială în care vei călători prin labirintul minții tale și te vei scufunda în profunzimile imaginației, ghidat de sunetul cald al bolurilor tibetane și al tobei shamanice.

Dacă îți cauți o evadare din viața cotidiană, dacă dorești să îți oferi o activitate care să te lase inspirat, motivat și zâmbitor, dacă simți că ai nevoie de un moment de liniște dar nu mai reușești să îl găsești, atunci hai sâmbătă cu noi în această aventură.

Meditațiile ghidate sunt o formă excelentă de introspecție prin metode non-conformiste, cât și o metodă de a îți calma sistemul nervos central și de a-ți aduce un sentiment de pace interioară.

---------------------------------------------------------------------------
Ce se va întâmpla?
Atelierul durează o oră, timp în care vom parcurge 2 meditații ghidate vizuale, cu o durată aproximativă de 20 min fiecare.
1. Meditația locului în care te simți cel mai bine
Această meditație te va ghida să îți construiești mental un spațiu ideal ție, croit special pe nevoile și preferințele tale, un spațiu în care să te simți acceptat, apreciat, și iubit.
Odată construit, acest spațiu va rămâne alături de tine ca un refugiu mental, o dimensiune interioară în care te vei putea întoarce oricând vei avea nevoie de liniște sau de împământare.
Prin contemplarea asupra acestui loc, putem învăța mai multe despre cum arată spațiul nostru de siguranță și unde se află limitele noastre.2. Medițația prezentului, a viitorului, și a necunoscutului dintre ele
Te-ai gândit cum ar arată viața ta prezentă, reprezentată prin obiectele ce se află într-o cameră? Cum ar arată interesele, hobby-urile, aptitudinile sub formă de obiecte? Cum le-ai aranja în această camera?

Apoi, cum crezi că va arată camera ta în viitor, în momentul în care vei evolua și vei atinge un prag pe care momentan îl vezi ca un "eu ideal din viitor"?  În final, cum te simți în fața oceanului întunecat, de un negru impenetrabil, care este necunoscutul? Cât de obișnuit ești să îl traversezi, ca să ajungi la acest punct din viitor, și ce poți învăța dacă te lași în voia lui?Fiecare meditație va avea o încheiere prin feedback sau printr-un exercițiu creativ, care ne va ajuta să integrăm experiența și să aprofundăm efectele sale.

--------------------------------------------------------------------------

!!Experiența anterioară cu meditații de orice fel, sau orice alte practici NU este necesară! Tot ce este necesar este un spirit curios și deschis către învățare experiențială.
Participarea la evenimente se face cu înscriere în prealabil, și cu o donație de 60 de lei.
Evenimentul este dedicat unui număr de maxim 15 participanți.
Fiecare participant este rugat să își aducă propriul izopren de acasă.
Pentru a participa la eveniment va trebui să te înscrii la următorul link:
https://forms.gle/YLvW8hDZS6hZxrKQ7---------------------------------------------------------------------------
Atelierul este susținut de Sebastian Dobrescu, actor, regizor și coordonatorul al Teatrului Senzorial, care a folosește meditațiile ghidate din 2017, descoperind prin ele o unealtă de explorare a inconștientului și a subconștientului.Meditațiile vizuale sunt o formă de meditații în care participanții sunt ghidați să își construiască diferite situații și scenarii folosind imaginația intuitivă. Aceste construcții mentale sunt provenite direct din subconștient, și pot aduce la suprafață aspecte ale noastre de care nu eram anterior conștienți.

Meditații ghidate vizuale devin astfel o metodă prin care putem construi imagini în mod intuitiv, care să acționeze ca suprafețe prin care subconștientul fiecărui participant se va reflecta.
Fiecare meditație ghidată va fi susținută de instrumente de sonoterapie precum boluri tibetane, gong, sau clopoței tibetani.
Parcursul fiecărei meditații ghidate va fi în felul următor:
- Atingerea unei stări de relaxare corporală și aprofundare a sinelui
- Desfășurarea scenariului meditației ghidate
- Exerciții de integrare a experienței și cerc de feedback

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram