Share

by Diana Caducenco

Avanpremiera filmului Neliniștiți, r. Joachim Lafosse

6 APR

Avanpremiera filmului Neliniștiți, r. Joachim Lafosse

Data începerii evenimentului

6 Aprilie, 2022
19:00

Data închiderii evenimentului

6 Aprilie, 2022
21:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco

Povești de dragoste s-au spus nenumărate în cinema. Unele dintre ele au rămas vii în memoria spectatorilor, altele au trecut neobservate. Ce face o poveste de dragoste memorabilă? Ce rămâne dincolo de rețetele de Hollywood cu happy end?

Regizorul Joachim Lafosse propune o altă abordare a iubirii: o legătură profundă între doi oameni, pusă la grea încercare de tulburarea bipolară de care suferă Damien. O situație în care nici unul dintre cei doi nu doresc să se regăsească, și totuși nu au de ales. Cum reușești să trăiești cu asta? Este iubirea suficientă pentru a învinge boala? Ce faci când în această situație este prins și un copil?

Marele atu al filmului stă chiar în cei doi actori - Damien Bonnard (”Les misérables”, ”The French Dispatch”) și Leïla Bekhti (”Paris, je t'aime”, ”La source des femmes”, ”Un prophète”)-, care își împrumută viețile, numele și sentimentele pentru a încerca să răspundă la toate aceste întrebări fără a împovăra spectatorul cu problemele lor.

Filmul a fost selectat în competiția Cannes, a fost prezent în selecția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastian, și a primit 2 nominalizări la Premiile Cesar la categoriile ”Cel mai bun actor în rol principal” și ”Cea mai bună actriță în rol principal”.

Proiecția face parte din seria de 9 proiecții warm-up dinaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 14-17 iulie la Timișoara, fiind cofondat de Asociațiile Pelicula Culturală și Marele Ecran.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.iabilet.ro și fizic, la barul AMBASADA din cadrul FABER, iar prețul unui bilet este de 15 lei.
Din 8 aprilie, ”Neliniștiți” rulează în cinematografele din România, fiind distribuit de Bad Unicorn.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram