Share

by Diana Caducenco

Concert Șuie Paparude. Zimbru în deschidere

7 SEP

Concert Șuie Paparude. Zimbru în deschidere

Data începerii evenimentului

7 Septembrie, 2023
19:30

Data închiderii evenimentului

7 Septembrie, 2023
22:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Curtea FABER

Share

by Diana Caducenco
Împreună cu UPT și Institutul Prezentului, te invităm la un concert electric asigurat de Șuie Paparude, cu trupa Zimbru în deschidere. Concertul marchează deschiderea expozițiilor Bright Cityscapes: Semnalizatoare - Designul nu este un Panou de Bord și Performing 89, care au loc în aceeași zi.
Te așteptăm în curtea FABER să dansăm pe ritmuri punk, electro și indie synth, pe 7 septembrie, de la ora 19:30. Intrarea este liberă, hai să ne bucurăm împreună de un mix eclectic de cunoaștere, artă, design și muzică!
𝗦̦𝘂𝗶𝗲 𝗣𝗮𝗽𝗮𝗿𝘂𝗱𝗲 este una dintre primele trupe electronice din România, înființată în 1993. Fiind cel mai experimentat act de breakbeat românesc, grupul abordează un stil muzical alternativ new-wave. De-a lungul celor 30 de ani de experiență, au cântat în deschiderea trupelor Depeche Mode, Exploited, Goldfraap, Madox, Kraak&Smack. Sunt recunoscuți ca fiind clasicii muzicii electronice, având un sunet și un stil distinct, comparabil cu foarte puține alte trupe locale. În 2023, Șuie Paparude înseamnă: Michi, Dobrică, Junkyard.
𝗭𝗶𝗺𝗯𝗿𝘂 este una dintre cele mai promițătoare trupe de indie și art-rock din România, fiind adeseori menționată și ca una dintre rising stars din țară. Aceștia combină voci elegante și moody, riff-uri synth analogice provocatoare cu texturi inedite și tobe analogice și electronice. Formată din patru prieteni: Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop, trupa Zimbru creează, prin muzica sa, povești nostalgice și ludice.
Concertul face parte din programul Bright Cityscapes, organizat de Universitatea Politehnică Timișoara și FABER, în cadrul programului ”Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023”, cu finanțare de la: Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex și Fundația Alber.
Concert realizat cu sprijinul: Azur România, Banca Transilvania, Continental România, Flex România, Hamilton Central Europe, Honeywell, Nokia România, Vivalia Real Estate, Köber Industries, Dealul Dorului, Siniat. Partener de mobilitate: Autonom România

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram