Share

by Diana Caducenco

Expoziția Atlasul Distanțelor

22 SEP — 4 NOI

Expoziția Atlasul Distanțelor

Data începerii evenimentului

22 Septembrie, 2023
17:00

Data închiderii evenimentului

4 Noiembrie, 2023
20:00

Locația evenimentului

ARChA, UPT, Timisoara

Share

by Diana Caducenco

Vă invităm la cea de-a treia expoziție din cadrul programului 𝐁𝐫𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐂𝐢𝐭𝐲𝐬𝐜𝐚𝐩𝐞𝐬: „𝐀𝐭𝐥𝐚𝐬𝐮𝐥 𝐃𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐞𝐥𝐨𝐫”, organizată de Universitatea Politehnica Timisoara și FABER

Expoziția prezintă colaborarea a trei școli recunoscute, participante la programul Bright Cityscapes: Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul UPT (RO), Atelierul Tehno-geografii de la Design Academy Eindhoven (NL) și Atelierul Granițe și Teritorii din cadrul Faculty of Architecture and the Built Environment TU Delft (NL).

„𝐀𝐭𝐥𝐚𝐬𝐮𝐥 𝐃𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐞𝐥𝐨𝐫” explorează semnificația distanței prin limbajul designului și arhitecturii. Expoziția consideră diversele dimensiuni ale distanței nu numai din perspectiva unei măsuri fizice, ci și ca o nuanță a unor contexte emoționale, culturale și industriale. Expoziția reprezintă punctul culminant al atelierului Atlasul Distanțelor desfășurat în mai 2023, cu o selecție a nouă proiecte dezvoltate de către studenți români și internaționali. În cadrul expoziției, va fi afișată și o colecție extinsă de postere cu proiectele studenților implicați, care permite vizitatorilor să investigheze amploarea explorării academice.

Vă așteptăm la vernisaj în data de 𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, în spațiul 𝐀𝐑𝐂𝐡𝐀 al UPT (Bvd. Mihai Viteazu, nr. 1 - fosta cantină UPT), să explorăm împreună instalații de design și arhitectură, care modelează discursuri contemporane legate de extracție, climă și cicluri industriale.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝-𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞:
𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟐𝟐.𝟎𝟗
17:00 Vernisajul expoziției Atlasul Distanțelor
18:00 Outdoor party - Inaugurare pavilioane FAST / UPT Campus Creativ
𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟑.𝟎𝟗
14:00 Tur ghidat al expoziției
15:00 Conferință ”Activism pedagogic și Geografii culturale”

____________
Curatoriată de Martina Muzi, Atlasul distanțelor este expoziția culminantă a componentei pedagogice a Bright Cityscapes, program organizat de Universitatea

Politehnica Timișoara și FABER.Programul Bright Cityscapes face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex și Fundația Alber.

🟣🟣🟣
Program realizat cu sprijinul: AZUR Romania, Banca Transilvania, Continental Romania, Flex Romania, Hamilton Central Europe, Honeywell, Nokia Romania, Vivalia Real Estate. Partener de mobilitate: Autonom România.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram