Share

by Diana Caducenco

Forumul Finanțări pentru cultură și conectare internațională

30 — 31 OCT

Forumul Finanțări pentru cultură și conectare internațională

Data începerii evenimentului

30 Octombrie, 2023
09:00

Data închiderii evenimentului

31 Octombrie, 2023
18:00

Locația evenimentului

Sala multifuncțională

Share

by Diana Caducenco

Între 30-31 octombrie, la Timișoara, va avea loc Forumul Finanțări pentru cultură și conectare internațională”. Evenimentul își propune să contribuie la creșterea capacității operatorilor culturali de a dezvolta idei de proiecte viabile și sustenabile, să susțină profesionalizarea și inovația în finanțarea publică pentru cultură, în context european.

Evenimentul va avea loc la Faber (Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5) și Cinema Victoria (Strada Ciprian Porumbescu nr. 2) și este organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, împreună cu Biroul Europa Creativă România, din cadrul Unității de Management a Proiectului - Ministerul Culturii.

Timp de două zile participanții se vor familiariza cu proiectele de cooperare Europa Creativă în care sunt implicate organizații din România și vor afla detalii despre finanțări disponibile la nivel european pentru operatorii din sectoarele culturale și creative, organizații și persoane fizice. De asemenea, vor fi aduse în discuție cele mai importante demersuri de politică publică la nivel național și local și modul în care acestea influențează practicile de finanțare și statutul practicienilor culturali. Vor fi prezentate și dezbătute abordări de creștere a capacității actorilor culturali și contribuția acestora la relațiile culturale internaționale și diplomația culturală.

Evenimentul face parte din programul Power Station, componenta Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural și implementată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Biroul Europa Creativă România promovează Programul Europa Creativă la nivel național, acordă asistență tehnică gratuită operatorilor care vor să acceseze această finanțare, contribuie la identificarea de parteneri europeni pentru cooperare și promovează proiectele finanțate. BEC România este găzduit de Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii și face parte din rețeaua Birourilor Europa Creativă din țările participante la acest program.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram