Share

by Diana Caducenco

Lectură din romanul ”Coxi Club” de Rucsandra Pop

7 IUL

Lectură din romanul ”Coxi Club” de Rucsandra Pop

Data începerii evenimentului

7 Iulie, 2023
19:00

Data închiderii evenimentului

7 Iulie, 2023
21:00

Locația evenimentului

Curtea FABER

Share

by Diana Caducenco
🫀 „Sunt un animal urban. Îmi place să vânez povești despre oraș și oamenii lui și să le torn în diferite forme: poezie, proză, teatru. Acum un an, m-am desprins de jobul meu pentru a avea mai mult timp pentru a scrie și a face artă. În acest an, am scris aproape 100 de pagini din romanul la care lucrez de mai mulți ani. Pe 7 iulie, de ziua mea, vreau să sărbătoresc această mică victorie cu o lectură publică la Timișoara. Stați liniștiți, nu voi citi toate cele 100 de pagini, doar câteva care să vă introducă în poveste și, sper, să vă stârnească curiozitatea. Cu drag, Rucsandra” 🫀
💋 Readingul va avea loc pe 7 iulie, de la ora 7 în curte la FABER sau în bistro-ul Ambasada (în caz că plouă). Intrare liberă. Evenimentul nu este recomandat minorilor.
👚 👕 ”Coxi Club” (titlu în lucru) este un roman despre co-dependență, este povestea a două femei născute în 1979, care cresc și descoperă lumea împreună și apoi își dau seama că viețile și poveștile li s-au amestecat până la confuzie. Coxi Club - romanul unei generații lipsite de busolă, care a avut șansa de a face pionierat în multe domenii și care s-a bucurat de o bunăstare la care părinții și bunicii nici nu puteau visa, dar cu care istoria nu este foarte generoasă.
Coxi Club invită cititorul să plonjeze în propria existență și în contemporaneitate, să iubească și să urască orașul, să-și deteste sinele mai tânăr sau să-l urmeze cu nostalgie bahică prin cârciumi care nu mai există. Coxi Club este un roman al anxietăților personale și sociale și vorbește despre o formă de familie tot mai des întâlnită în zilele noastre - familia logică în care prietenii se substituie membrilor familiei biologice. 👚 👕
✏️ Rucsandra Pop este artistă și antropoloagă. Ca artistă, creează - împreună cu alți artiști profesioniști sau amatori și cu cercetători - proiecte inspirate de subiecte despre care ne e greu sau rușine să vorbim ca violența domestică, infertilitatea, sănătatea mintală sau moartea. Crede în puterea vulnerabilității și crede că dacă ne dăm voie să fim vulnerabili unii în fața altora, dacă vorbim și mai ales dacă să ne ascultăm, o să ne fie mai ușor să conviețuim, să ne respectăm și să avem încredere în noi înșine și în ceilalți. Prin ceea ce scrie și prin proiectele în care e implicată, vrea să creeze punți între oameni și să inspire cât mai multe femei să-și (re)găsească și să-și manifeste vocea și puterea.
📕 În 2016, Rucsandra a publicat Oracol, o carte obiect. A contribuit la mai multe volume ca Dragă Virginia. Scrisori din țara mea (Black Button Books), Celălalt Oraș. Locuri și povești din București-Sud (Editura Universitară „Ion Mincu”/ Asociaţia Zeppelin/ SG Studio) sau Panglica Neagră. Carte de Doliu (Editura Vellant).
📌 FABER este un centru cultural independent, care a luat naștere în 2020, în urma reabilitării într-o formă contemporană a unei părți din incinta Fabricilor Unite de Ulei și Săpun de la 1844, cunoscute în istoria recentă ca Azur. Misiunea FABER este de a oferi talentelor creative ale Timișoarei spațiul și instrumentele necesare prin care acestea să contribuie la schimbări sociale și economice în oraș.
📌 Întreprindere socială, model de antrepenoriat cultural, cu baza unei organizații non-profit, AMBASADA a devenit un loc de întâlnire a oamenilor faini (ONG-uri, freelanceri, artiști, muzicieni, oameni pasionați, companii), cu idei faine - pe care noi ne-am propus să-i ajutăm să mute munții din loc (dacă asta vor).

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram