Share

by Diana Caducenco

Povestea soldatului - muzica de Igor Stravinski

26 NOI

Povestea soldatului - muzica de Igor Stravinski

Data începerii evenimentului

26 Noiembrie, 2023
19:00

Data închiderii evenimentului

26 Noiembrie, 2023
21:00

Locația evenimentului

Sala multifuncțională

Share

by Diana Caducenco

Pe 26 noiembrie, de la ora 19, avem bucuria de a vă invita la FABER, pentru a descoperi cel de-al doilea concert din turneul 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski. 🎶

📣 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 este o incursiune fascinantă într-o lume de basm, care reflectă însă realitatea vremurilor în care trăim, făcând apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească. Vorbim, mai exact, despre lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce aduce bucurii autentice.

Compusă în timpul ⚔️🪖 primului război mondial, această lucrare subliniază consecințele devastatoare ale războiului și pierderea sensului existențial, care ne încearcă în cele mai vitrege momente. Stravinski a scris această lucrare în timp ce se afla în Elveția cu prietenul său, prozatorul Charles Ramuz, care a și creat o povestire faustiană, potrivită compoziției sale.

🎶 Componența:
Violeta Oșorhean – Vioara I
Văleanu Andrei – Clarinet
Țaga Radu – Fagot
Candrianu Andrei – Trompetă
Bogdan Dijmărescu – Trombon
Szekeres Ferencz – Percuție
Sánta Csaba – Contrabas
Narator: Boris Gaza
Dirijor: Zaharia Radu
Intrarea la concert este liberă.
📌 Între 26 - 30 noiembrie se va desfășura turneul 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, la Timișoara, Dumbrăvița, Reșița, Sibiu, Arad.

---
Turneul „Povestea soldatului” este implementat de Asociația Tribul Artistic și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram