Share

by Diana Caducenco

Premiera filmului "Imaculat"

23 mart.

Premiera filmului "Imaculat"

Data începerii evenimentului

23 Martie, 2022
19:00

Data închiderii evenimentului

23 Martie, 2022
21:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco
Asociaţia Pelicula Culturală vă invită la proiecția în premieră la Timișoara a filmului românesc “Imaculat” (2021), de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, câştigător a trei premii la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Veneţia, unde a fost prezent în secţiunea Giornate degli Autori.
Când Daria intră într-o clinică de dezintoxicare ca să se lase de heroină, inocența ei o salvează de avansurile bărbaților din interior și în mod surprinzător aceștia îi oferă protecție. Admirată și ocrotită de toți, Daria se bucură de atenție, până când află că orice tratament special se plătește pe măsură.
La proiecție vor participa regizoarea Monica Stan și actrița Ana Dumitrașcu, care joacă rolul principal, și vor răspunde întrebărilor publicului în cadrul sesiunii de Q&A de la finalul proiecției. Debutul în lungmetraj al regizorilor Monica Stan și George Chiper-Lillemark, filmul „Imaculat”, a primit în 2021, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, premiul pentru regizori aflați la debut - „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, precum și premiul principal al secțiunii - „Giornate degli Autori Director’s Award”. De asemenea, autoarea Monica Stan, a cărei experiență a fost punctul de plecare către spunerea acestei povești, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu intitulat „Autrici under 40” din partea „Venezia a Napoli. Il cinema esteso”. ”Abordând subiecte precum toxicitatea relațiilor și abuzul, ”Imaculat” reprezintă, în opinia noastră, tot ce trebuie să fie o operă cinematografică: o oglindă a societății, o societate în care femeile sunt împinse în claustrofobia subjugării”, a fost mesajul juriului la înmânarea premiului. Filmul este distribuit de Follow Art Distribution.
Proiecția face parte din seria de 9 proiecții warm-up dinaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 14-17 iulie la Timișoara, fiind cofondat de Asociațiile Pelicula Culturală și Marele Ecran.
“Împreună cu partenerii de la Marele Ecran vom organiza 9 proiecții de film înaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema, prin care ne dorim să reapropiem publicul de marele ecran, să-i redăm bucuria de a ieși din casă pentru a viziona un film european de calitate, alături de prieteni și alți iubitori de filme. Imaculat este cel de-al doilea film din seria celor nouă, fiind prezentat în premieră la Timișoara cu participarea a doi invitați din echipă, exact ca la festival; așa că nu ratați o experiență cinematografică autentică!” declară organizatorii.
Biletele pot fi achiziționate online de pe www.iabilet.ro și fizic, la barul AMBASADA din cadrul FABER, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram