Share

by Diana Caducenco

Ramanenjana (Spectacol de dans contemporan)

13 OCT

Ramanenjana (Spectacol de dans contemporan)

Data începerii evenimentului

13 Octombrie, 2023
19:30

Data închiderii evenimentului

13 Octombrie, 2023
21:00

Locația evenimentului

Sala multifuncțională

Share

by Diana Caducenco

𝐑𝐚𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐣𝐚𝐧𝐚 este o docu-ficțiune performativă despre un dans care a făcut istorie, și este prezentată la Timișoara în cadrul Stagiunii de dans contemporan DINAM 2023.

În limba malgașă, Ramanenjana înseamnă ceva care te face rigid, dar și ceva care te face puternic. În mijlocul bolilor, al tulburărilor sociale și al ritualurilor de vindecare, spectacolul dezbate critic mai multe versiuni ale aceluiași eveniment de dans în masă. În urma mai multor ani de cercetare, Ramanenjana examinează rolul social al dansului și modul în care colonialismul ar fi putut răspândi concepții greșite despre o mișcare extraordinară. Colaborând cu etnomuzicologul și muzicianul Olombelo Ricky, coregrafele Simona Deaconescu și Gaby Saranouffi, împreună cu trei interpreți, explorează fenomenul Ramanenjana folosind texte istorice, gesturi dinamice ale mâinilor și mișcări extatice.

60 min, 2022, RO/MG/DE
Creat de Simona Deaconescu
În colaborare cu Gaby Saranouffi
Sub îndrumarea lui Mathilde Monnier
Performeri: Haja Saranouffi, Maria-Luiza Dimulescu, Simona Dabija
Muzică: Olombelo Ricky
Costume: Cristina Milea / Sarlatan
Light design: Alexandros Raptis
Video: Kevin Deris, Simona Deaconescu, Carmen Tofeni, Cristian Pascariu
Co-producători: Tangaj Collective, CNDB – Centrul Național al Dansului București, Forecast

Spectacolul face parte din Stagiunea de Dans Contemporan DINAM de la Timișoara, din perioada octombrie - noiembrie 2023, organizată de Asociația Unfold Motion.

DINAM 2023 face parte din Programul cultural național ”Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Pezentarea spectacolului Ramanenjana în cadrul stagiunii Dinam face parte din proiectul cultural “Retrocontrol — Documentare Performative în Deplasare”, co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2023. Toate drepturile rezervate
cartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram