Share

by Diana Caducenco

We are 17 - Expoziție Colectivă de Fotografie

4 — 16 IUN

We are 17 - Expoziție Colectivă de Fotografie

Data începerii evenimentului

4 Iunie, 2024
18:00

Data închiderii evenimentului

16 Iunie, 2024
19:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco
𝐖𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟕 (𝟐𝟏𝐬𝐭 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐲) este un proiect fotografic realizat de tineri care, însoțiți de fotografi profesioniști, portretizează atât persoane tinere cât și în etate, și explorează împreună ce înseamnă să ai 17 ani.
Un testament vizual și o sursă de inspirație pentru proiect, seria de fotografii portret We are 17 (1955) a regizorului și fotografului olandez Johan van der Keuken documentează experiențele tinerilor, surprinzând o imagine complexă a societății europene din anii ‘50.

Acum, la aproape șapte decenii de la publicarea seriei We are 17, proiectul de creație și transmitere culturală We are 17 (21st century) stabilește legături între tineri, fotografi, mediatori culturali și adulți din diferite colțuri ale Europei.
În cadrul celor două ateliere We are 17 coordonate de fotografele Lorena Dumitrașcu și Melissa Ivana în perioada februarie-mai, am urmărit să creăm portretele colective ale celor două generații, ferite de stereotipuri, dar și să valorizăm fiecare persoană în parte, și să acordăm atenție trăsăturilor și felului său de a fi.
𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐖𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟕 prezintă o selecție de portrete realizate de participanții celor două ateliere.
Timișoara, Faber, Hala III
Perioada: 04 - 16 iunie 2024
Program de vizitare: în fiecare zi, de la 14:00 la 19:00
Acces gratuit
→ 𝐕𝐞𝐫𝐧𝐢𝐬𝐚𝐣: 𝟎𝟒 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟎𝟎
Pentru vizitele de grup vă puteți programa prin completarea formularului: https://forms.gle/vuv9tqnj66Ztf87t5.
Proiectul We are 17 reunește tineri de 17 ani și seniori din 3 colțuri ale Europei. O selecție de fotografii din cadrul Expoziției colective de fotografie Avem 17 ani va călători în anul 2025 de la Timișoara la Vilnius și Barcelona, în cadrul expozițiilor finale.
Cele două ateliere au fost organizate în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic Vlad Țepeș Timișoara, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Timișoara, Colegiul Național Bănățean Timișoara și cu Centrul de socializare și petrecere a timpului liber - Clubul Pensionarilor.

_____________
We are 17 (21st century) este un proiect coordonat de A Bao A Qu (Barcelona), în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens (Timișoara) și Meno Avilys (Vilnius) și este cofinanțat de Uniunea Europeană. Părerile și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram