Share

by Diana Caducenco

Cultura pentru Ucraina

22 mart. — 5 APR

Cultura pentru Ucraina

Data începerii evenimentului

22 Martie, 2022
18:30

Data închiderii evenimentului

5 Aprilie, 2022
20:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco

Prin intermediul prietenilor noștri de la @IZOLYATSIA, am luat legătura cu @Takflix și am pregătit o serie de proiecții - un amestec de documentare și filme - care vorbesc despre cultura și realitatea ucraineană - o lume bogată a unei națiuni.

Proiecțiile vor fi în ucraineană, cu subtitrare în engleză. Intrarea se face pe bază de donație (mai multe informații mai jos).

22 martie:
FEMEILE CARE JOACĂ
„Femeile care se joacă” este un film jucăuș care ne aduce înapoi în copilărie, unde a început totul. Acesta înfățișează șapte fete care au crescut și care acum sunt cool. Nu vor vorbi despre succes, dar ei sunt cele care cunosc regulile jocului și, de asemenea, știu să le încalce corect.
Filmul este un portret colectiv al celor șapte femei remarcabile din cultura modernă ucraineană: scriitoarea Sofia Adruhovici, jurnalista culturală Vira Baldyniuk, dirijoarea Oksana Lyniv, artista Alina Kleytman, regizoarea de teatru Tamara Trunova, managerul cultural Yulia Fediv și regizoarea de film Iryna Tsilyk.

INTRĂ PE BALCON
Enter Through The Balcony este un scurtmetraj documentar despre balcoane ucrainene improvizate. Filmul explorează fenomenul balconului ca o mică formă arhitecturală. Enter Through The Balcony este o călătorie prin decenii. Este o privire în interiorul balcoanelor și a proprietarilor acestora din orașele din Ucraina. Este o vedere echilibrată și în profunzime a balcoanelor de la proprietarii acestora, angajați ai consiliilor orașului, istorici, sociologi, urbaniști, dezvoltatori și arhitecți. Prin istoria balcoanelor, filmul explorează istoria Ucrainei post-sovietice — viața, cultura și relațiile dintre spațiul personal și public din orașe.
O scrisoare de dragoste captivantă către Ucraina și oamenii săi, Enter Through the Balcony examinează modul în care arhitectura poate fi o cale curioasă către o înțelegere mai profundă a culturii și a locului.

29 martie:
MUSTACHE FUNK
Cetăţenii URSS nu trebuie să-i asculte pe James Brown, Frank Zappa sau Pink Floyd - guvernul a crezut aşa. Dar toate acestea s-au schimbat la sfârșitul anilor 1960: sub conducerea Biroului Politic, VIA-urile (ansambluri vocal-instrumentale) au început să apară în Ucraina pentru a deveni analogi ai trupelor rock occidentale. Dar ceva a mers prost: în loc de muzicieni loiali, guvernul a obținut o scenă muzicală modernă și originală. Acestor muzicieni nu le-a plăcut ca trupele lor să se numească VIA. Acum această muzică va avea un nou nume - Mustache Funk!
„Moustache Funk” este un documentar despre una dintre cele mai strălucitoare perioade ale muzicii pop ucrainene. Filmul este lansat cu sprijinul lui Hacken.

Hacken CyberSecurity Services

5 aprilie:
VULCAN
Lucas merge la granița Crimeei ca membru al misiunii OSCE. După mai multe coincidențe ciudate, Lucas rămâne singur într-un orășel din sudul Ucrainei, unde îl întâlnește pe un ciudat local Vova. Urmându-l pe Vova, Lucas se scufundă încet în viața provinciei ucrainene, unde acțiunile sunt străine de orice logică sau structură.

Acestea sunt o serie de proiecții caritabile, iar intrarea se bazează pe donații.

Avem o serie de organizații pe care vă recomandăm să le susțineți:
Takflix: https://bit.ly/3I1kf9s

*Donațiile vor fi convertite automat în UAH, așa că oamenii ar trebui să facă niște calcule
1 leu românesc = 7 UAH
1 EUR = 34 UAH

Timișoara pentru Ucraina: https://secure.mobilpay.ro/buy-product/2wb5ber
Și mai multe organizații de ajutorare vor fi la locație.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram