Share

by Diana Caducenco

Expoziția Semnalizatoare - Designul nu este un Panou de Bord

7 SEP — 11 NOI

Expoziția Semnalizatoare - Designul nu este un Panou de Bord

Data începerii evenimentului

7 Septembrie, 2023
18:30

Data închiderii evenimentului

11 Noiembrie, 2023
21:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco

Expoziția ”Semnalizatoare - Designul nu este un Panou de Bord” face parte din programul Bright Cityscapes, organizat de FABER și Universitatea Politehnică Timișoara, în cadrul Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Expoziția explorează rolul designului în ecosistemul orașului și propune o viziune proaspătă asupra rolului acestuia și a modurilor în care îl utilizăm.

Expoziția se adresează atât celor direct implicați în creionarea dezvoltării orașului din punct de vedere urbanistic, digital, social și economic cât și tuturor timișorenilor și vizitatorilor curioși să afle, să înțeleagă legătura puternică dintre industrie, ca sector economic predominant, prezentul orașului și viitorul lui.
O parte dintre lucrările din expoziție sunt rezultate din colaborări între cercetători din cadrul UPT și designeri internaționali, demonstrând că designul este un proces extins și integrat în majoritatea produselor și proceselor care ne înconjoară. Întregul demers expozițional și conceptul curatorial sunt ancorate într-un raport comisionat care explorează contextul economic și geografic istoric și contemporan al Timișoarei, condus de sociologul Norbert Petrovici. Expoziția folosește diferite medii de design, storytelling și lexicoane pentru a disloca narațiunile ascunse și potențialul neexplorat ale Timișoarei.

Vă invităm să descoperiți rezultatele colaborării dintre design, cercetare academică și industrie la vernisajul expoziției, în data de 7 septembrie de la ora 18:30.
Vernisajul va fi urmat de concertul Șuie Paparude, cu trupa Zimbru în deschidere.

Participanți: Théophile Blandet, Cinzia Bongino, Cristina Cochior, Jing He, Flora Lechner, Guillemette Legrand, Alina Lupu, Petre Mogoș și Laura Naum / Kajet Journal, Simone C Niquille /technoflesh Studio, Parasite 2.0, Santiago Reyes Villaveces

Curatoriată de Martina Muzi, expoziția este o componentă a programului Bright Cityscapes, parte a programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023. Programul a comisionat cercetări originale și a sprijinit echipe multidisciplinare să dezvolte proiecte care utilizează designul pentru investigații, având ca scop să implice ecosistemele de producție și academice din Timișoara să facă tranziția de la design incidental. Este inclusă și expoziția Atlasul Distanțelor, rezultată dintr-o colaborare între trei școli de design, care se va deschide în septembrie

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱-𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲𝗿𝗲:
𝗝𝗼𝗶, 𝟬𝟳.𝟬𝟵
18:00 Vernisajul expoziției Performing 89 a Institutului Prezentului, hala I
18:30 Vernisajul expoziției Bright Cityscapes: Semnalizatoare - Designul nu este un panou de bord, halele II și III.
19:30 Concert Șuie Paparude cu Zimbru în deschidere, curtea FABER

𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟬𝟴.𝟬𝟵
12:00 Tur ghidat al expoziției Bright Cityscapes: Semnalizatoare - Designul nu este un panou de bord, cu curatoarea Martina Muzi și designeri, halele II și III.
13:00 Tur ghidat al expoziției Performing 89, hala I.
16:00 Conferința ”Oraș, tehnologie și design” și discuții cu designeri și cercetători, sala multifuncțională.
18:00 Tur ghidat al expoziției Performing 89, hala I.
19:00 Tur ghidat cu curatoarea Martina Muzi și designeri, halele II și III.

𝗦𝗮̂𝗺𝗯𝗮̆𝘁𝗮̆, 𝟬𝟵.𝟬𝟵
12:00 Tur ghidat al expoziției Bright Cityscapes: Semnalizatoare - Designul nu este un panou de bord, cu curatoarea Martina Muzi și designeri, halele II și III.
13:00 Tur ghidat al expoziției Performing 89, hala I.
16:00 Conferința ”Oraș, tehnologie și design” și discuții cu designeri și cercetători, sala multifuncțională.
18:30 Tur ghidat al expoziției Performing 89, hala I.
19:15 Tur ghidat cu curatoarea Martina Muzi și designeri, halele II și III.

Expoziția ”Semnalizatoare - Designul nu este un panou de bord” face parte din programul Bright Cityscapes, organizat de Universitatea Politehnică Timișoara și FABER, cu finanțare de la: Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex și Fundația Alber.
Program realizat cu sprijinul: Azur România, Banca Transilvania, Continental România, Flex România, Hamilton Central Europe, Honeywell, Nokia România, Vivalia Real Estate. Partener de mobilitate: Autonom România

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram