Share
By
Diana Caducenco
19/01/2023

Fake News : art, fiction, mensonge

27 — 29 ian.

FABER, Timisoara

Fake News : art, fiction, mensonge
Data începerii evenimentului

27 Ianuarie, 2023 — 18:00

Data închiderii evenimentului

29 Ianuarie, 2023 — 21:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Adevărat sau fals? Cu toții suntem spectatori sau chiar actori în propagarea informațiilor false prin Facebook, Twitter, Instagram și multe alte platforme sociale. Expoziția "Fake news : art, fiction, mensonge" explorează și descifrează mecanismele de creare și difuzare a informațiilor false și își propune să găsească metode prin care să stopeze propagarea acestora.

"Fake news : art, fiction, mensonge" este o expoziție inedită care reunește lucrări ale unor artiști francezi și internaționali care trag un semnal de alarmă și pun la îndoială diseminarea informațiilor false într-o lume hiperconectată, dar care ne distruge spiritul critic.

Această expoziție propune o călătorie artistică și educativă, între realitate, interpretare și percepție, pentru a înțelege și a descifra mecanica a ceea ce înseamnă fake news.

Expoziția va fi deschisă vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00 la FABER, printr-un dialog pe tema fake news între Marc Semo, jurnalist Le Monde și Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle. Discuția va fi moderată de profesorul Marcel Tolcea.

Copyright © FABER 2023. Toate drepturile rezervate
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram