Share

by Diana Caducenco

Fake News : art, fiction, mensonge

27 — 29 IAN

Fake News : art, fiction, mensonge

Data începerii evenimentului

27 Ianuarie, 2023
18:00

Data închiderii evenimentului

29 Ianuarie, 2023
21:00

Locația evenimentului

Share

by Diana Caducenco

Adevărat sau fals? Cu toții suntem spectatori sau chiar actori în propagarea informațiilor false prin Facebook, Twitter, Instagram și multe alte platforme sociale. Expoziția "Fake news : art, fiction, mensonge" explorează și descifrează mecanismele de creare și difuzare a informațiilor false și își propune să găsească metode prin care să stopeze propagarea acestora.

"Fake news : art, fiction, mensonge" este o expoziție inedită care reunește lucrări ale unor artiști francezi și internaționali care trag un semnal de alarmă și pun la îndoială diseminarea informațiilor false într-o lume hiperconectată, dar care ne distruge spiritul critic.

Această expoziție propune o călătorie artistică și educativă, între realitate, interpretare și percepție, pentru a înțelege și a descifra mecanica a ceea ce înseamnă fake news.

Expoziția va fi deschisă vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00 la FABER, printr-un dialog pe tema fake news între Marc Semo, jurnalist Le Monde și Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle. Discuția va fi moderată de profesorul Marcel Tolcea.

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram