Share

by Diana Caducenco

Premieră "Toni & prietenii săi" la Timișoara

19 APR

Premieră "Toni & prietenii săi" la Timișoara

Data începerii evenimentului

19 Aprilie, 2022
19:00

Data închiderii evenimentului

19 Aprilie, 2022
21:00

Locația evenimentului

FABER, Timisoara

Share

by Diana Caducenco
Asociația Marele Ecran vă invită să vizionați în premieră la Timișoara mockumentarul „Toni & prietenii săi”, în prezența regizorului Ion Indolean. A avut premiera mondială în 2020 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia și e al doilea lungmetraj regizat de Ion Indolean, după "Discordia", pentru care a luat premiul pentru debut la TIFF în 2016. "Toni & prietenii săi" e produs 100 % independent de Numa Film și filmat integral în Cluj-Napoca.
Din distribuţie fac parte actorii Ilinca Hărnuţ (California Dreamin', Inimi Cicatrizate, Discordia), Cătălina Moga (Sieranevada), Alexandru Ion (Mia își ratează răzbunarea), Emil Măndănac, Gabriel Sandu, Elena Ivanca, Patricia Brad. Imaginea este semnată de Horaţiu Curuţiu. Scenariu: Ion Indolean & Adrian Cârlugea.
Sinopsis
O echipă de filmare fără multă experiență încearcă să facă un documentar despre Toni Oniga, o "legendă de cartier". Pentru că e de negăsit, Rebeca (regizoarea), Iulia (cameramanul) și Florin (sunetistul) se întâlnesc cu mulți cunoscuți de-ai personajului. Toți le mărturisesc faptul că Toni i-a ajutat într-un fel sau altul, dar el rămâne o enigmă chiar și după ce se întâlnește cu echipa de filmare. Unul din primele mockumentare (docucomedie) din filmografia noastră, suprinde acele emoții pe care cineaștii le trăiesc în fața unui subiect foarte ofertant, pe care nu sunt siguri cum să-l abordeze. E povestea unor oameni chinuiți de nevoia afirmării. Drama lor e drama creatorului în fața incertitudinii.
Biletele sunt disponibile online pe https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-premiera-toni-si.../ sau în locație înainte de proiecție.
Proiecţia este organizată de Asociaţia Marele Ecran și continuă seria de 9 proiecții pe care Asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran le organizează înaintea ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema! (14-17 iulie, Timişoara).
Parteneri: Numa Film, Faber

Susținători Faber

Copyright © FABER 2024. Toate drepturile rezervate
cartphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram