În luna septembrie, proiectul FABER, imaginat și implementat de biroul de arhitectură FOR, a fost nominalizat la Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană Mies Van der Rohe 2022

Faber.community este un proiect a cărui poveste a început în 2017, când un grup de actori importanți din comunitatea culturală, civică și de afaceri din Timișoara au decis să-și pună resursele împreună pentru un scop ambițios: să construiască un loc care să favorizeze dezvoltarea pozitivă din comunitatea și orașul lor pe termen lung.

Împreună cu echipa FOR, am început prin a cumpăra o clădire industrială relativ anonimă ca arhitectură, pe care apoi am reinventat-o de la program la cheie. În acest demers arhitecții sunt mai mult decât manageri de proiect: sunt și fondatori, investitori și utilizatori ai spațiului rezultat.

În cei aproximativ 3 ani, cât a durat întreg procesul de transformare, am urmărit împreună foarte îndeaproape devenirea lui FABER de la idee la utilizare. Cu planuri, bugete, machete, legi și calendare în față. 24/7. De acasă, pe șantier sau în birouri improvizate. Cu creionul, mouse-ul, telefonul sau bormașina în mână. Bucurându-ne sau certându-ne … pe scurt, construind împreună. A fost un proces nebunesc, greu și foarte fain în același timp.

Le urăm felicitări echipei FOR pentru nominalizare și mulțumiri pentru că ne sunt alături în această aventură frumoasă!