Ești student în Timișoara și ai un proiect sau o idee care ar putea schimba orașul? Aplică la apelul deschis Young Matters!

Te încurajăm să aplici cu idei creative, inovatoare, care ar putea propune soluții la problemele
din comunitate, cartier sau oraș. Ai libertatea de a explora teme locale, conectate cu cele europene sau globale, cum ar fi schimbările climatice, inteligența artificială, sisteme politice și mecanisme sociale. Completează formularul până în data de 1 septembrie, iar noi vom reveni cu un răspuns până în data de 9 septembrie: https://bit.ly/young-matters

Fie că proiectul tău este la stadiul de idee sau e deja implementat, hai să ni-l arăți! Ai șansa să participi la o experiență interdisciplinară, unde vei putea pune pe picioare proiectul tău, sub ghidajul a 4 tutori internaționali și colaborând cu colegi de la toate facultățile: arte, arhitectură, automatică și calculatoare sau chimie, biologie, etc.

Studenții selectați vor participa la un Ideathon de o zi în data de 24 septembrie, în cadrul căruia, ghidați de tutori internaționali, vor forma echipe pluridisciplinare pentru a-și dezvolta proiectele: prin sesiuni de brainstorming, muncă practică și mentorat cu ajutorul tutorilor.

Fiecare echipă va prezenta rezultatul Ideathonului unui juriu ce va selecționa 4 echipe ce vor participa la cursurile școlii de vară Young Matters, unde timp de o săptămână, își vor finaliza proiectele, pentru ca acestea să fie expuse în cadrul expoziției Woven Secrets la FABER, vernisată în 3 octombrie.

Expoziția se va deschide și cu o conferință, în cadrul căreia va fi alocat un spațiu pentru prezentările studenților și tururi ghidate ale artefactelor rezultate.

Programul nu se oprește aici, astfel că participanții vor participa la un dialog stakeholderi locali (antreprenori, administrația publică, investitori), unde vor putea primi feedback despre proiectele dezvoltate și vor putea discuta despre problemele pe care le vor rezolvate și scenariile de dezvoltare economică și socială ale orașului.

Chiar dacă proiectul tău nu va fi selectat pentru Școala de vară Young Matters, toate ideile participante în program vor fi prezentate online și în format hardcopy.

Calendarul programului:
Open call: 5 iulie - 1 septembrie
Selecția studenților: 2 septembrie - 9 septembrie
Sesiune de Q&A: 16 - 18 august
Ideathon: 24 septembrie
Școala de vară: 25 septembrie - 2 octombrie
Expoziția Woven Secrets: 3 octombrie - 30 noiembrie
Întâlnire cu stakeholderi: 8 noiembrie