La sfârșitul anului 2021, am pornit în căutarea unui nou membru pentru echipa noastră pentru funcția de Director CREATIVA. CREATIVA este imaginat ca un program complex care va identifica, crește și lansa noi procese și concepte în industriile creative. Programul va avea mai multe activități de cartografiere, accelerare și activare pentru startup-uri și antreprenori din industriile creative. Întregul program va culmina cu un amplu eveniment numit „Festivalul CREATIVA”. Festivalul CREATIVA va fi un eveniment anual de importanță euro-regională al cărui obiectiv este să încurajeze dezvoltarea mediului antreprenorial creativ, inovarea și producția culturală de calitate, pentru a media relația dintre practicile creative și o mai bună calitate a vieții.

Pentru a realiza acest lucru, am căutat o persoană inspirată, cu experiență dovedită în comunitățile culturale și artistice. Am primit multiple CV-uri de la personalități marcante, din România și din toată Europa. Fiecare candidat a fost unic și sperăm să menținem opțiunile deschise pentru colaborări ulterioare. Totuși, pentru această poziție, două CV-uri ne-au atras atenția.

După mai multe interviuri, am întregit în sfârșit echipa noastră nu cu unul, ci cu doi membri. Așa că acum, vă prezentăm membrii noștri minunați care împreună se vor ocupa de programul nostru în următorii ani: Martina Muzi și Florin Unguraș.

Martina Muzi este designer, curator și educator cu activitate în Italia și Țările de Jos. Practica ei multidisciplinară se extinde între privat și public, fizic și virtual, informal și instituțional, investigând modul în care diferite sisteme sociale modelează scenariile viitoare ale designului și muncii creative. Este curatoarea platformei expoziționale GEO—DESIGN la Design Academy Eindhoven, fondatoarea programului colectiv de cercetare pedagogică Stigmergy și co-inițiatoare a ArcHertz, un program de sunet experimental la Universo Assisi. În calitate de membru al studioului Space Caviar din 2014, a condus o varietate de proiecte pentru Bienala de Arhitectură de la Veneția, Muzeul Vitra Design, Bienala Interieur din Kortrijk și Muzeul de Cultură Vizuală M+ din Hong Kong. De asemenea, a colaborat la producția anuală de expoziții la scară largă la Atelier Clerici și ALCOVA în timpul Salone del Mobile din Milano.

Florin Unguraș (cunoscut de prieteni ca Ufo), dincolo de impresionanta colecție de viniluri și CDuri, are experiență de peste 20 de ani în organizarea și coordonarea de evenimente și companii cu caracter cultural. Fondator și director al proiectului TMbase, consultant în dezvoltarea și implementarea festivalurilor Electroruga și Revolution, și asociat în cadrul cluburilor Setup, Molly Malone și Amplificat.

Împreună, vor elabora planul de afaceri CREATIVA, vor organiza calendarul anual de evenimente FABER și vor coordona echipa pentru atingerea obiectivelor țintă. Le dorim bun venit și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună.