Lansăm chemarea de a te alătura echipei FABER pentru a construi următoarele proiecte pentru dezvoltarea creativității și antreprenoriatului creativ!

FABER caută o persoană care sa îi inspire pe cei din jur în misiunea de a transforma idei în proiecte atrăgătoare pentru comunitățile locale și regionale. Află mai multe despre descrierea rolului pe care l-am croit pentru această persoană!

FABER este un proiect care aduce la un loc comunitatea creativă pentru a acționa ca un motor de schimbare și evoluție pentru Timișoara și pentru regiune. Totul a început de la misiunea noastră comună de a crea comunități sustenabile pentru un viitor mai atractiv în jurul nostru, fie că acționăm la nivel local, la nivel național sau internațional. Și nu a trecut mult timp ca să se vadă că munca noastră în acest sens este recunoscută internațional.

Astfel am fost nominalizați la premiile New European Bauhaus ca unul din cele mai bune 3 proiecte la categoria “Construcții în spiritul circularitatii”. Datorită susținerii comunității noastre, am reușit să trecem de faza de preselecție și să ne calificam ca unul din cele 60 de proiecte finaliste (din peste 2000 de propuneri venite din întreaga Europa). Mai mult, proiectul FABER, conceput și realizat de echipa de arhitecți FOR, a fost nominalizat pentru Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană - MIes Van der Rohe 2022.

Aceste nominalizări importante ne-au convins să continuăm această “construcție” de emancipare a comunităților noastre. Pentru început, FABER înseamnă AMBASADA, înseamnă FOR, înseamnă spații pentru evenimente și întâlniri care contribuie cu inovații la scara întregului oraș. Până acum, spațiul FABER a găzduit concerte, conferințe, proiecții de filme, festivaluri și expoziții ale artiștilor și meșteșugarilor locali, dar rămâne deschis în continuare pentru cele mai ingenioase și curajoase inițiative. Toate evenimentele pe care le-am găzduit sau organizat au reflectat întotdeauna viziunea și misiunea FABER, care au fost prezentate artistic în filmul scurt realizat de Ovidiu Zimcea pentru noi.

FABER continuă să crească cu fiecare proiect și idee aduse la realitate, și a sosit momentul să creștem și echipa pentru a scala proiectul nostru la următorul nivel de creativitate. Și aceasta se poate face identificându-i pe cei care au aceeași viziune ca a noastră și care vor să se alăture misiunii noastre, aceea de a crea următorul nostru proiect de anvergură: CREATIVA.

CREATIVA va fi un program gândit să crească capacitatea locală a industriilor creative. O abordare complexă care va identifica, crește și lansa procese și concepte noi, CREATIVA va avea în centru atât profile de creativi la început de drum cât și creativi experimentați. Programul cuprinde o componentă continuă orientată către dezvoltarea comunității, colaborării și promovarea talentului - CREATIVA.community. În completare, va identifica și răspunde strategic la nevoile de dezvoltare continuă printr-un program continuu de dezvoltare prin intervenții punctuale, de accelerare, workshop-uri, training-uri, conferințe, dar și module pe termen lung - CREATIVA.factory. Întregul program va sărbători creativitatea printr-un amplu eveniment - CREATIVA.festival. De importanță euro regională, obiectivul evenimentului este de a încuraja dezvoltarea mediului antreprenorial creativ, a colaborării și a producției culturale de calitate. Festivalul se va desfășura sub valorile New European Bauhaus: #beautiful, #sustainable, #together.

Dacă ești interesat/ă de rol, trimite-ne CV-ul cât de curând pe adresa contact@faber.ro. Termenul de primire al aplicațiilor este 17 ianuarie 2022.